KERJA KOSONG

Jawatan Kosong Kerajaan dan Swasta 2009 menyediakan iklan, maklumat dan info terkini tentang kekosongan jawatan, Careers, Job opportunity
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Kerja Sambilan (RM3500) Tolong Kemas Rumah H.Minggu @ Seluruh Malaysia

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
anissophea



Posts : 528
Join date : 2014-09-27

PostSubject: Kerja Sambilan (RM3500) Tolong Kemas Rumah H.Minggu @ Seluruh Malaysia   Thu Jul 16, 2015 2:49 pm



Kami mencari sesiapa yang berminat untuk tolong mengemas rumah / apartment pelanggan kami di hujung minggu...

Tidak perlu pengalaman *Panduan disediakan

Tawaran ini terbuka sepanjang tahun bagi lelaki dan wanita berusia 19thn sehingga 60 thn,

dan untuk seluruh Malaysia termasuk Johor, Kedah, Kuala Lumpur, Melaka, N. Sembilan, Pahang, Perak, Perlis, Sabah, Sarawak, Selangor, Terenganu, Pulau Pinang, Labuan, Cyberjaya, Putrajaya, Kelantan




CARA MEMOHON :

Sila emailkan maklumat DI BAWAH beserta " PHOTO " ke " CleanerSambilan@gmail.com ":


===============Tajuk/Title email di bahagian Subjek Email======================

Khidmat Kemas Rumah Daerah: (nyatakan daerah/bandar anda tinggal...cth: Shah Alam, Selangor)

=======================Kandungan/Text email==============================

a. Nama penuh :

b. Jantina:
(lelaki?/wanita?)

c. Umur:

d. Status:
(bujang? /telah berkahwin?)

e. Kawasan rumah yang boleh pergi kemas : (cth: Shah Alam, KLang, Banting, Puchong, etc...)

f. Kadar Upah: (nyatakan kadar upah yang diingini samada mengikut jam cth RM25 sejam / mengikut hari cth RM100 sehari )




h. Alamat PENUH rumah (yang didiami):

i. No. MyKad / No. Passport (Indonesia/Philiphine/etc) :




h. No. Tel :
( No. H/P / Rumah / Office)

i. Alamat Facebook: (jika ada)

j: Alamat emel:

=======================================================================





****Jika anda kenal sesiapa yang memerlukan kerja ini, sampaikanlah iklan ini dengan niat ingin membantu, atau anda tolong isikan borang diatas mewakilinya.







*****Share INFO ini di Wall Facebook Anda !






Last edited by anissophea on Fri Aug 28, 2015 6:29 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile http://www.mudah2u.co.vu/
anissophea



Posts : 528
Join date : 2014-09-27

PostSubject: Re: Kerja Sambilan (RM3500) Tolong Kemas Rumah H.Minggu @ Seluruh Malaysia   Thu Jul 16, 2015 2:54 pm




buat duit, cara buat duit, bisness online, perniagaan internet, online income, jana pendapatan, cari duit, duit masyuk, jadi kaya, nak kaya, usahawan keli, penternak sembilang, kerja sambilan, berniaga dari rumah, perniagaan tanpa modal, wang segera, cepat dapat duit, buat duit, cara buat duit, bisness online, perniagaan internet, online income, jana pendapatan, cari duit, duit masyuk, jadi kaya, nak kaya, usahawan keli, penternak sembilang, kerja sambilan, berniaga dari rumah, perniagaan tanpa modal, wang segera, cepat dapat duit, buat duit, cara buat duit, bisness online, perniagaan internet, online income, jana pendapatan, cari duit, duit masyuk, jadi kaya, nak kaya, usahawan keli, penternak sembilang, kerja sambilan, berniaga dari rumah, perniagaan tanpa modal, wang segera, cepat dapat duit, buat duit, cara buat duit, bisness online, perniagaan internet, online income, jana pendapatan, cari duit, duit masyuk, jadi kaya, nak kaya, usahawan keli, penternak sembilang, kerja sambilan, berniaga dari rumah, perniagaan tanpa modal, wang segera, cepat dapat duit, jawatan kosong sambilan, kerja kosong sambilan, kekosongan guru home cleaner, jawatan kosong part time tution, kerja kosong part time hujung minggu, jawatan kosong sambilan ke rumah, jawatan kosong hujung minggu di rumah, kerja sambilan sambilan, kerja part time part time hujung minggu, jobs home kerja, vacancy part time cleaner teacher, kemas rumah basuh lantai diperlukan, kemas rumah maid diperlukan, kemas rumah cuci rumah diperlukan, kemas rumah pembantu diperlukan, kemas rumah matrikulasi diperlukan, jawatan kosong sambilan, kerja kosong sambilan, kekosongan guru home cleaner, jawatan kosong part time tution, kerja kosong part time hujung minggu, jawatan kosong sambilan ke rumah, jawatan kosong hujung minggu di rumah, kerja sambilan sambilan, kerja part time part time hujung minggu, jobs home kerja, vacancy part time cleaner teacher, kemas rumah basuh lantai diperlukan, kemas rumah maid diperlukan, kemas rumah cuci rumah diperlukan, kemas rumah pembantu diperlukan, kemas rumah matrikulasi diperlukan, jawatan kosong sambilan, kerja kosong sambilan, kekosongan guru home cleaner, jawatan kosong part time tution, kerja kosong part time hujung minggu, jawatan kosong sambilan ke rumah, jawatan kosong hujung minggu di rumah, kerja sambilan sambilan, kerja part time part time hujung minggu, jobs home kerja, vacancy part time cleaner teacher, kemas rumah basuh lantai diperlukan, kemas rumah maid diperlukan, kemas rumah cuci rumah diperlukan, kemas rumah pembantu diperlukan, kemas rumah matrikulasi diperlukan, jawatan kosong sambilan, kerja kosong sambilan, kekosongan guru home cleaner, jawatan kosong part time tution, kerja kosong part time hujung minggu, jawatan kosong sambilan ke rumah, jawatan kosong hujung minggu di rumah, kerja sambilan sambilan, kerja part time part time hujung minggu, jobs home kerja, vacancy part time cleaner teacher, kemas rumah basuh lantai diperlukan, kemas rumah maid diperlukan, kemas rumah cuci rumah diperlukan, kemas rumah pembantu diperlukan, kemas rumah matrikulasi diperlukan, jobs, job, vacancies, vacancy, part time, opening, teaching, kerja, cleaner, job kerja, work, employment, employee, workforce, workplace, oppurtunities, jobs, job, vacancies, vacancy, part time, opening, teaching, kerja, cleaner, job kerja, work, employment, employee, workforce, workplace, oppurtunities,



Last edited by anissophea on Fri Aug 28, 2015 6:30 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile http://www.mudah2u.co.vu/
anissophea



Posts : 528
Join date : 2014-09-27

PostSubject: Kerja Sambilan (RM3500) Tolong Kemas Rumah H.Minggu @ Seluruh Malaysia   Fri Jul 24, 2015 9:04 am



Kami mencari sesiapa yang berminat untuk tolong mengemas rumah / apartment pelanggan kami di hujung minggu...

Tidak perlu pengalaman *Panduan disediakan

Tawaran ini terbuka sepanjang tahun bagi lelaki dan wanita berusia 19thn sehingga 60 thn,

dan untuk seluruh Malaysia termasuk Johor, Kedah, Kuala Lumpur, Melaka, N. Sembilan, Pahang, Perak, Perlis, Sabah, Sarawak, Selangor, Terenganu, Pulau Pinang, Labuan, Cyberjaya, Putrajaya, Kelantan




CARA MEMOHON :

Sila emailkan maklumat DI BAWAH beserta " PHOTO " ke " CleanerSambilan@gmail.com ":


===============Tajuk/Title email di bahagian Subjek Email======================

Khidmat Kemas Rumah Daerah: (nyatakan daerah/bandar anda tinggal...cth: Shah Alam, Selangor)

=======================Kandungan/Text email==============================

a. Nama penuh :

b. Jantina:
(lelaki?/wanita?)

c. Umur:

d. Status:
(bujang? /telah berkahwin?)

e. Kawasan rumah yang boleh pergi kemas : (cth: Shah Alam, KLang, Banting, Puchong, etc...)

f. Kadar Upah: (nyatakan kadar upah yang diingini samada mengikut jam cth RM25 sejam / mengikut hari cth RM100 sehari )




h. Alamat PENUH rumah (yang didiami):

i. No. MyKad / No. Passport (Indonesia/Philiphine/etc) :




h. No. Tel :
( No. H/P / Rumah / Office)

i. Alamat Facebook: (jika ada)

j: Alamat emel:

=======================================================================





****Jika anda kenal sesiapa yang memerlukan kerja ini, sampaikanlah iklan ini dengan niat ingin membantu, atau anda tolong isikan borang diatas mewakilinya.







*****Share INFO ini di Wall Facebook Anda !






Last edited by anissophea on Fri Aug 28, 2015 6:32 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile http://www.mudah2u.co.vu/
anissophea



Posts : 528
Join date : 2014-09-27

PostSubject: Re: Kerja Sambilan (RM3500) Tolong Kemas Rumah H.Minggu @ Seluruh Malaysia   Tue Aug 18, 2015 4:25 pm

Sebenarnya dah lama tak menulis blog ni sebab hidup yang busy. Ye, busy dengan twitter, wechat, instagram sampai tiada masa untuk update blog. Kahkahkah.

Okay serious.

Rasa macam baru habis SPM tahun lepas tapi rupanya dah setahun dah lepas. Jadi, ramailah adik adik yang suruh update blog tentang macam mana nak sambung belajar, dekat mana dan mana yang patut mereka apply.

Jadi, sebagai seorang kakak yang baik, akak mewujudkan entry ini (Walaupun sebenarnya janji nak update bulan lepas hahaha)

So, cara paling senang nak sambung belajar ialah dengan apply UPU. UPU ni korang kena beli pin dia dekat BSN. Mana mana BSN pun boleh. dan korang isi. UPU ni untuk sambung belajar ke mana mana IPTA di Malaysia ni. Di IPTA ni lah korang boleh sambung asasi/diploma/ijazah.

1. Asasi/Foundation
- Asasi atau foundation ni program fast track ke degree/ijazah.
- Tempoh pengajian cuma 1 tahun. tolak cuti sem cuma dalam lapan bulan.
- Untuk lepasan asasi, akan sambung degree bersaing dengan batch korang yang ambil matriks dan batch atas korang yang ambil STPM.
- Asasi ni untuk budak pandai, so korang akan diberi elaun setiap bulan. Tak payah pinjam PTPTN/MARA dan mereput untuk bayar semua tu.
- Asasi pointer kena score atau korang akan dikick out.
- Pembelajaran yang cepat so kena belajar elok elok. Tak boleh main main macam diploma.
- Asasi ni hanya untuk sambung ke ijazah, so sijil asasi tak boleh guna untuk kerja. Jangan nanti pergi interview kerja ko gebang kata "saya ada sijil asasi cikk"
- Asasi senang sambung ijazah. Even tak dpat course sama untuk asasi, tetap senang sambung dalam course lain.
- Berbaloi mohon asasi ni sebab cepat ke degree, asasi di UiTM ada asasi undang undang, asasi sains dan asasi tesl. Di UIA pun banyak. Kalau nak di IPTS, baru je masuk paper yang di MSU dah ada program asasi.

2. Diploma
- Lepas habis diploma boleh sambung ke ijazah.
- Tempoh pengajian yang lama. iaitu 6 semester, ataupun tiga tahun.
- Tapi diploma korang akan lebih relaks berbanding dengan asasi mahupun matriks. Sempat sangat kalau nak bercinta dengan dua tiga orang ok gurau je ni gurau tau.
- Diploma di IPTA pinjaman PTPTN manakala di IPTS pinjaman PTPTN/MARA. Bagi yang nak tahu apa beza PTPTN dan MARA ni, proses pembayaran MARA ni somehow lebih mudah dari PTPTN.
- Sijil diploma laku untuk kerja.
- Bagi korang yang lebih prefer belajar slow slow dari cepat cepat ni better korang apply diploma. Tak kata diploma ni senang tapi lebih relaks. ok ko faham maksud relaks kan?
- Program diploma ada di semua IPTA/IPTS kecuali USM. sebab USM hanya ada program Ijazah.

3. Matriks
- Matriks ni dia ada dua course je. Sains dan Akaun. Sains pula dia ada cabang cabang dia sama ada bio/fizik.
- Matriks macam asasi, fast track untuk sambung ke degree.
- Tempoh pengajian jugak sama macam asasi, 1 tahun. Tapi ada yang dua tahun.
- Matriks pun dapat elaun macam asasi juga.
- Matriks kena score betul betul, ok tekankan BETUL BETUL ye sebab matriks lebih senang untuk ditendang. dan kalau pointer korang rendah, memang boleh sambung degree, tapi kos lelong. Kos lelong ni macam engko belajar sains tapi kau dapat fashion ke kulinari ke masa degree nanti ok nampak tak memang tak relate langsung dengan course sains engko tu.
- Pembelajaran yang sangat sangat cepat. laju sikit dari asasi. kira macam asasi tu dah laju, ni laju lebih sikit. Dan pelajar matriks ni selalunya lebih tertekan. Sebab tu dekat matriks johor sampai ada kes bunuh diri sebab tertekan belajar.
- Kalau korang jenis yang belajar cepat tangkap, masuk matriks. Jangan buang masa di diploma. Tapi kalau jenis suka main main lambat lambat, jangan ke matriks. Matriks bukan tempat untuk orang banyak main main macam kita. HAAHAHA.
- Sijil matriks juga cuma boleh digunakan untuk ke degree ye. Jangan gebang cam asasi tadi gi cari kerja tunjuk sijil matriks.
- Matriks ni korang boleh pilih nak dekat mana. Masa isi tu nanti dia akan bagi tiga negeri pilihan so pilih lah ye.
- Btw, nak masuk matriks, spm perlu ada addmath dan perlu credit. ye?

4. STPM/Pra-Universiti/Form 6
- STPM ni pun sama macam matriks dan asasi, fast track ke degree.
- Tempoh pengajian setahun setengah.Tiga semester.
- STPM pun sama macam matriks dan asasi, tak perlu PTPTN dan MARA. Tapi takde elaun ah, elaun dia dari poket mak bapak je hihihi.
- Kos perbelanjaan lebih murah dari semua.
- STPM pun kena skor betul betul. Ni nasihat ye, kalau rasa jenis main main terlampau sangat pun jangan masuk STPM. STPM ni peperiksaan paling susah di Malaysia. Ketiga tersusah di Asia Tenggara dan ketujuh susah di dunia, ok kalau takleh doksah ah.
- Korang boleh pilih nak stay di asrama ataupun ulang alik rumah.
- Kelemahan dia, even korang stay di sekolah, korang sebenarnya tak ada relate langsung dengan sekolah. Maksudnya kalau nak guna dewan ke apa ke korang perlu ada paperwork dan tak boleh guna barang sekolah sesuka hati. On the bright side, korang juga tak payah pakai baju sekolah dan tak payah join perhimpunan.
- Sijil STPM boleh guna untuk kerja. Selalunya basic STPM dalam RM1500.
- Perlu bersaing dengan batch bawah korang yang asasi dan matriks untuk ke degree. Tapi STPM diberikan keutamaan.Tapi make sure pointer atas 2.7.

5. SPA
- SPA ni tak payah mohon guna UPU, korang boleh terus apply di web SPA.
- SPA ni korang memang akan confirm kerja dengan kerajaan lepas habis belajar.
- Dapat elaun yang lumayan uu kching kching $$
- Tapi nak masuk SPA ni payah, kena interview demi interview. Sebab yang apply tu sangatlah ramai dan pengambilan sangatlah sedikit.
- SPA paling berbaloi, kalau dapat SPA, pilih SPA dari mana mana di atas ni.

6. IPG/Institut Perguruan
- IPG ni untuk jadi cikgu sekolah rendah.
- tempoh pengajian 4-5 tahun. TAPI, ini terus dapat sijil ijazah ye. Ijazah Perguruan. Bukan diploma atau asasi. Korang terus dapat ijazah.
- Dan IPG ni lagi senang nak dapat kerja daripada course pendidikan di IPTA/IPTS.
- Nak mohon IPG, SPM kena sekurang kuranya 5A.
- Kena lalui satu demi satu interview. Sebab yang apply nya sangatlah ramai dan yang nak diambil sangatlah sedikit.
- Belajar di IPG ni sama macam di sekolah. Duduk dalam kelas yang mula pukul lapan dan habis pukul 1.
- Sama berbaloi macam SPA
- IPG tak perlu PTPTN/MARA. Korang akan dapat elaun setiap bulan dan campur dengan segala boucher buku, adalah almost 1K satu bulan.
- Ada banyak IPG di Malaysia ni dan tak tentu lagi dapat dimana. Interview korang tu pulak akan dijalankan dimana mana IPG yang dekat dengan rumah korang.

7. SKM/GIATMARA
- Tempoh pembelajaran yang macam diploma
- Sijil boleh guna untuk kerja.
- Ada yang dapat elaun ada yang kena pinjam PTPTN/MARA.
- Sijil ni pun berguna sebab ramai yang perlukan orang yang ambil kemahiran untuk kerja sekarang.
Back to top Go down
View user profile http://www.mudah2u.co.vu/
anissophea



Posts : 528
Join date : 2014-09-27

PostSubject: Re: Kerja Sambilan (RM3500) Tolong Kemas Rumah H.Minggu @ Seluruh Malaysia   Sun Aug 30, 2015 8:15 am

MENYUSUN KASUT DI LUAR RUMAH


Bagi golongan pengemas or kemas-holic, semakin umur meningkat, threshold kepada sepah akan menurun, betul tak?

Apabila mata memandang situasi seperti gambar di bawah, pasti anda terasa rimas bukan?


Ya, susunan selipar, sandal dan kasut di luar rumah juga perlu dititikberatkan. Sesiapa yang menghantar anak ke tadika, pasti perasan bahawa anak-anak comel dilatih setiap hari untuk menyusun kasut. Tetapi apabila tiba di rumah, ahli keluarga lain tidak mengamalkan habit yang serupa pula. Sudah tentu anak-anak kecil tiada sokongan untuk meneruskan habit cemerlang yang susah-payah diasuh oleh guru-guru tadika.

Mungkin ada yang mengatakan bahawa takkan selipar pun nak disusun...selipar je kot....
Opps! Tiada istilah "je kot" untuk pengemas rumah...heheh

Cuba perhatikan susunan seperti gambar di bawah. Pasti mata berasa tenang dan hati berasa lega. Apa salahnya kita tersusun di luar dan dalam rumah. Cuma perlukan sedikit usaha, latihan, komitmen dan dedikasi berterusan untuk setiap ahli keluarga meletakkan sandal/kasut secara tersusun apabila melepaskan kasut di luar rumah.




Lebih cemerlang lagi, kita boleh contohi teknik Jepun. Kita berpusing sebelum memasuki rumah dan melepaskan kasut seperti posisi di bawah. Kasut menghadap ke luar rumah bukan ke dalam rumah. Rasionalnya agar mudah kita menyarung kasut apabila kita bersedia meninggalkan rumah. Mudahkan?

[/URL][URL="http://3.bp.blogspot.com/-baJe2Tkq3Jg/VbSyM32d5wI/AAAAAAAABFI/fzZuh3mGCaw/s1600/susun3.jpg"]

Jadi, susunan bukan saja kemas, bahkan perlu strategi. Anda boleh berbincang dengan ahli keluarga masing-masing untuk memilih strategi susunan kasut yang paling efektif untuk keluarga anda. Mungkin ada idea baru yang anda ingin kongsi. Sila kongsi bersama kami.

Jika ada tukang khidmat seperti gambar di bawah, alhamdulillah...

Back to top Go down
View user profile http://www.mudah2u.co.vu/
Sponsored content




PostSubject: Re: Kerja Sambilan (RM3500) Tolong Kemas Rumah H.Minggu @ Seluruh Malaysia   Today at 11:24 pm

Back to top Go down
 
Kerja Sambilan (RM3500) Tolong Kemas Rumah H.Minggu @ Seluruh Malaysia
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» How do you go to the toilet in space?
» CNY Gundam 2012
» Junk Collector !
» AngMohKia's Trail Finder 2
» my trip to Legoland Malaysia NOV 2012

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
KERJA KOSONG :: Iklan Kekosongan Jawatan :: Admin / Clerical Jobs-
Jump to: